Web Push Notifications

Τι είναι τα Web Push Notifications;

Ήρθε το τέλος των newsletters; Τα web push notifications μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα σας!


Οι ειδοποιήσεις web push notifications είναι μηνύματα εμπλουτισμένου περιεχομένου με δυνατότητα κλικ (σύνδεσμου) που αποστέλλονται στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι ότι παραδίδονται σε όλες τις πλατφόρμες (Σταθεροί υπολογιστές, laptops, tablets, κινητά) άμεσα και στοχευμένα, ακόμη και όταν ο χρήστης δεν βρίσκεται στην ιστοσελίδα σας εκείνη την στιγμή. Στην ουσία είναι ο βέλτιστος τρόπος να στείλετε μια προωθητική ενέργεια στους επισκέπτες/πελάτες σας άμεσα, σε αντίθεση με το newsletter που οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν ως σήμερα, το οποίο δεν εγγυάται την παράδοση του μηνύματος ή πολλές φορές πέφτει στην κατηγορία spam.


Οι ειδοποιήσεις αυτές (σε αντίθεση με τα Newsletters) μπορούν να αποστέλλονται μόνο σε χρήστες που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις, μέσω της ιστοσελίδα σας, γι’αυτό και τηρούν όλες τις νομικές προδιαγραφές που ορίζει το GDPR. Τα web push notifications υποστηρίζονται από όλους τους διαδεδομένους browsers όπως Chrome, Firefox, Edge και Safari.


Τα μηνύματα παραδίδονται απευθείας στη συσκευή του χρήστη, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται καν να είναι παρόντες στον ιστότοπο εκείνη τη στιγμή για να τις λάβουν.


Τα web push notifications χρησιμοποιούνται καλύτερα για την παράδοση περιεχομένου που αφορά μια χρονική στιγμή (πχ. Ένα κουπόνι προσφοράς για την συγκεκριμένη εβδομάδα) και στοχεύει στην αφοσίωση των χρηστών. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πελατών που εγκατέλειψαν το καλάθι αγορών ή ακόμα και πελατών που τελικά δεν προσθέσαν τίποτα στο καλάθι αγορών με προσφορές, ενημερώσεις, καινούργια προϊόντα και πολλά άλλα.


Για να εγγραφεί ένας επισκέπτης στις ενημερώσεις της ιστοσελίδας σας δεν χρειάζεται να κατεβάσουν ή να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν απλώς να εγγραφούν σε αυτές τις ειδοποιήσεις κάνοντας κλικ στο κουμπί ‘ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ’.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται ένα ενδεικτικό μήνυμα εγγραφής που θα δει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας.

Web Push NOtification

 

Πολλές είναι πλέον οι επιχειρήσεις σε διάφορες κατηγορίες που εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα web push notifications ως κανάλι επικοινωνίας με τους εν δυνάμει πελάτες τους. Ειδικά οι έμποροι λιανικής πώλησης και οι εκδότες των μέσων μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν έντονα τα web push noitifications ως κανάλι για συνεχή επικοινωνία με τους επισκέπτες/πελάτες τους. Ο πρωταρχικός λόγος για αυτήν την τάση είναι η πτώση των επιδόσεων των newsletters, των SMS και των διαφημίσεων προβολής.


Μερικές από τις δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης είναι:

• E-shop παρέχοντας ειδοποιήσεις προσφορών, εκπτωτικά κουπόνια και ενημερώσεις νεών προϊόντων • Συνέδρια και κάθε τύπου εκδηλώσεις, ώστε να κρατάνε ενημερωμένους ανά πάσα στιγμή τους επισκέπτες τους καθώς και ενημέρωση των deadlines εγγραφών • Εταιρικές ιστοσελίδες παρέχοντας νέα, ειδήσεις και ενημερώσεις στους χρήστες

 

Πώς λειτουργούν οι Ειδοποιήσεις Push στο Web;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μόλις ενεργοποιήσετε την εγγραφή web push notifications στην ιστοσελίδα σας, οι επισκέπτες σας θα αρχίσουν να βλέπουν μια προτροπή εγγραφής. Έπειτα, Θα μπορείτε να στέλνετε ειδοποιήσεις σε αυτούς τους χρήστες αφού έχουν εγγραφεί στις ειδοποιήσεις του ιστοτόπου σας.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται ένα ενδεικτικό μήνυμα προώθησης που θα δει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας.

Web Push NOtification


 

Web Push Notifications & Marketing

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι πόσοι χρήστες εγγράφονται ή συμμετέχουν στα web push notifications. Όλα τα κορυφαία προγράμματα περιήγησης - Chrome, Firefox, Safari, Opera και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium υποστηρίζουν τώρα τις ειδοποιήσεις push web.

Η διαδικασία έγκρισης ή συμμετοχής είναι παρόμοια σε όλα τα παραπάνω προγράμματα περιήγησης. Οι χρήστες καλούνται να παραχωρήσουν ρητή άδεια σε έναν ιστότοπο, επομένως επιλέγουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις push.

Στατιστικά, οι εγγεγραμμένοι χρήστες που αποδέχονται να λαμβάνουν ενημερώσεις ποικίλλουν συνήθως από 5% έως 10% των συνολικών μοναδικών επισκεπτών, ανάλογα με την ιδιότητα της ιστοσελίδας σας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αντίστοιχες εγγραφές σε newsletter, που είναι συνήθως 1-3%.


Για να προτρέψετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να εγγραφούν και να λαμβάνουν τις ενημερώσεις σας, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε τη σωστά στην τρόπο και το περιεχόμενο ενημέρωσης ώστε να μην αποτελεί ενόχληση αλλά μια ενδιαφέρον ειδοποίηση.Ποιο είναι το κόστος για να το βάλω στην ιστοσελίδα μου;


Τα web push notifications μπορούν να μπουν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα έχουμε, φτάνει να λειτουργεί με πρωτόκολλο HTTPS, δηλαδή με πιστοποιητικό SSL (όλα τα πακέτα φιλοξενίας που παρέχει η εταιρεία μας περιλαμβάνουν δωρεάν πιστοποιητικό SSL).

Για ιστοσελίδες που έχουν περιεχόμενο σε 1 γλώσσα, το κόστος εγκατάστασης ξεκινάει συνήθως από 100€ και γίνεται 1 φορά στην αρχή, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν απεριόριστα μηνύματα σε έως και 30.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Για ιστοσελίδες με παραπάνω από μια γλώσσα, υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση.

Εάν θέλετε να υπολογίσετε με μεγαλύτερη προσέγγιση το κόστος της υπηρεσίας web push noitifications για το δικό σας website ή θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τεχνικές πληροφορίες για την ενσωμάτωση στο website σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας θα λαμβάνετε το ενημερωτικό μας newsletter που περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές, νέες υπηρεσίες, εταιρικά νέα και άρθρα!Ενδεικτικό Πελατολόγιο

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικούς από τους πελάτες μας.

Χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας!

Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα αναπτύξουμε την βέλτιστη λύση που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας!

Powered By:

 • Laravel
 • MysQL
 • CentOS
 • .NET
 • SQL Server
 • AWS
 • Ionic Framework
 • Bootstrap
 • Jquery
 • VueJS
 • Angular
 • GIT